Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Speciaalbieren - Andere speciaalbieren


Antigoon

Antigoon

Antigoon is een helder en goudblond bier met een romige schuimkraag van zeer fijne belletjes. In de neus worden we een aangenaam licht fruitig aroma waar van appel, bloemen en citrusvruchten met een vleugje kruidigheid. De licht-zoete volle aanzet en zeer evenwichtig afgeronde body blijft mooi hangen en dan komen de iets droge kruidige toetsen naar boven, eindigend in een zacht-bittere afdronk. De aanwezige aroma's en smaken zijn zeer mooi in balans met elkaar en deinen na de laatste slok langzaam weg, wat het bier zo mooi aangenaam drinkbaar maakt.
Alcohol :7 %
Inhoud :33 cl
Brouwerij :Brouwerij The Musketeer
Barbar  Blond

Barbar Blond

Barbãr is een goudkleurig bier met een smeuïge schuimkraag en een krachtige neus. De smaak van honing is duidelijk aanwezig en werd rijkelijk gecombineerd met toetsen van bloemen, kruiden en citrusvruchten. De aanzet is breed, maar niet zwaar dankzij het gebruik van zachte tarwe. De honingsuiker die men tijdens het koken van de mout toevoegt, wordt gegist en dus omgezet in alcohol. Het resultaat is een zacht, maar niet gesuikerd bier met een lichtzure toets die zorgt voor een verfrissende smaak. De afdronk is subtiel en geraffineerd, maar niet bitter.
Alcohol :8.0 %
Inhoud :33 cl
Brouwerij :Brasserie Lefebvre
Barbar Bok

Barbar Bok

Net als zijn grote blonde zus Barbãr is het oorspronkelijke recept van dit stevige bruine bier gebaseerd op mout, zachte tarwe en honing. Met zijn neus van honing- en kruidtoetsen is dit bier dan ook goed vergelijkbaar met Barbãr. Het verschil zit hem echter in de toetsen van fruit, mout en chocolade. Ook de alcohol is duidelijk, doch niet te nadrukkelijk aanwezig. De afdronk is lang, fruitig, licht pikant en niet bitter.
Alcohol :8.5 %
Inhoud :33 cl
Brouwerij :Brasserie Lefebvre
Bière des Amis

Bière des Amis

een karaktervol goudblond bier, zacht en smeuïg met een aangename lichte, bittere nasmaak.
Alcohol :5,8%
Inhoud :33cl - 66cl
Blonde Stoot

Blonde Stoot

Blond bier zonder streken Goudblond, licht, vrolijk, gemakkelijk en toch vol smaak. Blonde Stoot is een blondje dat iedereen wel ziet zitten. Ze is er graag bij op een terras, maar ook bij een etentje of feestje steelt ze de show. •Ingrediënten: water, gerstemout, haver, hop, gist •Bier van hoge gisting met hergisting op fles en smaakevolutie •Volgens ons recept gebrouwen door brouwerij Anders! in Halen
Alcohol :5%
Inhoud :33cl
Brouwerij :Cabardouche
Bootjesbier

Bootjesbier

Het nieuwe bier werd ‘Bootjesbier’ gedoopt, een knipoog naar zowel de Red Star Line als naar een gelijknamig bier dat vorige eeuw - van de jaren 30 tot 60, in Hoboken gebrouwen werd. Op het label prijkt een speciaal ontworpen werk van de Antwerpse schilder en grafisch ontwerper Stefaan Ooms, die de rede van Antwerpen met de Red Star Line en het stoomschip de Belgenland afbeeldt. Achter de schermen van de Antwerpse Brouw Compagnie werd er - naast het brouwen van Seefbier - gedurende twee jaar en via meer dan 26 varianten met verschillende ingrediënten, methodes en combinaties geëxperimenteerd. “In de keuze van de grondstoffen zoals de vier moutsoorten, de combinatie van Belgische en Amerikaanse hop, het inzetten van de historische Belgische Seefgist in een Amerikaans brouwschema en de combinatie van de kruiden gember en koriander worden telkens de twee brouwwerelden samengebracht”, zegt Johan Van Dyck van de Antwerpse Brouw Compagnie.
Alcohol :
Inhoud :33cl
Brouwerij :Antwerpse Brouw Compagnie
Bourgogne des Flandres

Bourgogne des Flandres

Een verrassend bier met een unieke smaak Bourgogne des Flandres bekleedt een heel bijzondere plaats in het Belgische bierlandschap. Het is een typisch voorbeeld van de Vlaamse versnijbierentraditie waarbij oud en jong bier oordeelkundig gemengd worden tot er een perfecte balans ontstaat. Concreet wordt Den Bruinen Os geblend met lambiek van Brouwerij Timmermans. Deze lambiek heeft meer dan twaalf maanden op houten vaten gerijpt. Het resultaat is een verrassend roodbruin bier, laag in alcoholgehalte en complex van smaak.
Alcohol :5.0 %
Inhoud :33 cl
Brouwerij :Brouwerij De waterloo
Brigand

Brigand

Een goudblond bier, briljanthelder tot lichtjes gesluimerd met een mooie en fijne CO2 pareling die een wandklevige schuimkraag tot stand brengt. Een rebelse lekkernij met een lange afdronk die uitvloeit in licht bittere toetsen.
Alcohol :9.0 %
Inhoud :33 cl
Brouwerij :Brouwerij Van Honsebrouck
Brugge Tripel

Brugge Tripel

Dit bier heeft een afgerond moutkarakter, een geparfumeerde hoptoets en een grote complexiteit aan smaken. Typisch gerookt aromaprofiel
Alcohol :8.7 %
Inhoud :33 cl
Brouwerij :Palm breweries
Brugse Zot Blond

Brugse Zot Blond

Brugse Zot is een goudblond bier met een rijke schuimkraag en een fruitig aroma. Het bier wordt gebrouwen met 4 verschillende moutsoorten en 2 aromatische hopvariteiten die het bier een unieke smaak geven
Alcohol :6.0 %
Inhoud :33 cl/75 cl
Brouwerij :Brouwerij de halve maan