Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Sterke drank - Porto


Drankencircus Porto Wit

Drankencircus Porto Wit

De naam Porto is afgeleid van de havenstad Porto. Alle Porto moet gemaakt zijn van druiven die verbouwd worden in een specifiek afgebakend wijngebied langs de oevers van de rivier de Douro. Deze Porto is een mengeling van witte druiven aangeplant in de Douro vallei. De gebruikte druiven zijn Arinto, Boal, Codeba, Esgana Cao, Folgasso, Gouveio, Viosinho en Rabigato. Hij is zacht en soepel met een stevige en zoete smaak.
Hooper's LBV

Hooper's LBV

Hooper’s LBV (Late Bottled Vintage) wordt geproduceerd met lokale druivensoorten en is geelbruin van kleur. Het is een wijn van uitstekende kwaliteit, maar kan nog niet vergeleken worden met de Vintage versie. Hij rijpt tussen 4 en 6 jaar op eikenhouten vaten wat zorgt voor een volle, krachtige smaak. Hij biedt heerlijk frisse en elegante aroma's, met tonen van wilde kersen en zwarte pruimen, die worden gecombineerd met tonen van viooltjes en rozen. In de mond ervaar je een elegante structuur waarin veel fruittonen te zien zijn. Het levert zachte tannines en een uitgebalanceerde zuurgraad, die samen zorgen voor een lange en aangename afdronk.
Hooper's Vintage

Hooper's Vintage

Hooper’s Vintage Port. Een Vintage Port moet gebotteld zijn tussen 1 juli van het tweede jaar en 30 juni van het derde jaar na de oogst. Na het bottelen volgt een langzame rijping op fles. Vintage portwijnen worden alleen in de beste jaren geproduceerd, wanneer de kwaliteit van de druiven heel bijzonder is. De wijn ziet er prachtig uit in het glas met violette ondertonen. In de neus word je begroet door heerlijke aroma's van hout en ahornsiroop, die de leeftijd van de wijn weerspiegelen. De smaak zit vol gedroogd fruit zoals pruimen en rozijnen, maar ook zwart fruit zoals donkere pruimen, en hij is rijk aan tannines.
Hooper’s Constitutional Port 10 years

Hooper’s Constitutional Port 10 years

Hooper’s Constitutional Port 10 years wordt geproduceerd door het mengen van wijnen uit verschillende jaargangen (van diverse lokale druivensoorten) en deze 10 jaar is de gemiddelde leeftijd. Door de lange rijping op houten vaten krijgt hij een heldere kleur met gouden-oranje reflecties. Deze porto toont rijke, complexe aroma’s van kersenlikeur en gedroogde kersen. In de mond ervaar je zoete, sappige smaken van kersen, groene bladeren en een vleugje gedroogde peer. Ook in de afdronk zijn de kersen prominent aanwezig.
Hooper’s Lord Mayor Ruby

Hooper’s Lord Mayor Ruby

Hooper’s Lord Mayor Ruby is een rode porto met een diep rode kleur en geproduceerd op basis van verschillende druivensoorten (Touriga National, Tinta Roriz, Tinta Barok, Touriga Franca). Het is een jonge port met 1 jaar rijping op vaten. Hij serveert zuivere, complexe aroma’s van rijp fruit (rode bessen). De smaak is fruitig, soepel en zacht, de rode bessen komen ook hier tot in recht, tannines zijn subtiel aanwezig. Een mooie port met een aangename, rijke finish.
Hooper’s Lord Mayor Tawny

Hooper’s Lord Mayor Tawny

Hooper’s Lord Mayor Tawny is een rode porto met een intens roodbruine kleur, op basis van volgende druivensoorten: Touriga National, Tinta Roriz, Tinta Barok, Touriga Franca. Deze Tawny rijpt langer op eiken houten vaten en is minder fruitig dan de Ruby. Hij ontwikkelt krachtige aroma’s van noten, zwarte bessen en bosvruchten. Zijn smaak is vol, intens en complex met fruitige tonen van bosvruchten en cassis, onderbouwd door een notie hout die blijft nazinderen in een aanhoudende afdronk.
Hooper’s Lord Mayor White

Hooper’s Lord Mayor White

Hooper’s Lord Mayor White is een witte porto, helder licht geel van kleur. Hij is geproduceerd op basis van verschillende druivensoorten (Malvasia, Codega, Gouveioçe, Viosinho) en heeft maximum 2 jaar op vat geleden. De neus presenteert subtiele aroma's van sinaasappelschil, gedroogde vijgen en honing. In de mond is hij vol, aromatisch, met een goede balans tussen fruit en zuren, en accenten van intens droog fruit die verder groeien naar een evenwichtige afdronk.
Kopke Port Ruby

Kopke Port Ruby

Kopke is ’s werelds oudste porthuis en werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke. Kopke Fine Ruby Porto is een jonge, rode porto met een donker robijnrode kleur, frisse aroma’s van rood en zwart fruit (pruimen en kersen). Heerlijk en soepel van smaak, uitgebalanceerd in de mond, met een intens fruitig karakter tot aan het einde.
Kopke Port Tawny

Kopke Port Tawny

Kopke is ’s werelds oudste porthuis en werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke. Kopke Fine Tawny Porto is een gerijpte porto, zacht en zoet van smaak, met een bruin-oranje-achtige kleur. Druivensoorten zijn: Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão, Touriga Franca. Zowel in de neus als in de mond overheersen aroma’s van fruit en vanille. De zachte, ronde en volle smaak vloeit over in een aangename, mooie afdronk.
Kopke Port White

Kopke Port White

Kopke is ’s werelds oudste porthuis en werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke. Kopke Fine White Porto is een zoete, witte porto met een heldere, groene citroenkleur, op basis van diverse druivensoorten (Arinto, Viosinho, Gouveio, Malvasia Fina). Hij is rijk en aromatisch in de neus met aroma’s van tropisch fruit, citroen en florale nuances. In de zoete, verfijnde en elegante smaak treffen we ook de citrustonen aan, met een vleugje amandelen en olijven. De afdronk is fris, zoet en licht kruidig.