
Onze Catalogus
Onze Catalogus - Speciaalbieren - AbdijbierABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
Maredsous 6° blondEen goudgeel abdijbier is het meest traditionele Belgisch bier. Aroma en smaak vullen elkaar aan dankzij de keuze van kwaliteitsvolle grondstoffen en een karaktervolle gist. De aanzet is deze van honing, een beetje gerookt in de geur en met een mooie, ronde smaak waarbij eveneens een subtiele karameltoets op te merken valt. Het bier heeft een zachte bitterheid maar kan niettemin rekenen op een duidelijke hoppigheid. Dit alles wordt afgerond met een loepzuivere nasmaak.
Food & Beer pairing
Gaat uitmuntend samen met:
Groenten: witloof, gebakken champignons, zoete aardappel
Vis & schelpdieren: coquilles, mosselen, sushi
Vlees: gebakken kipfilet, parmaham, kalfsvlees
Koolhydraten: aardappelpuree
Sauzen: mosterd, room
Kruiden: dille
Fruit: peer
Dessert & zoet: appeltaart
Kazen: abdijkaas, harde kazen, sterke, romige witschimmel kaas
Tip: schenk Maredsous Blond à 6°-10° Maredsous 8° bruinDit lichtbruine abdijbier verrast door zijn subtiliteit en evenwichtigheid. De aanzet is karamel, onmiddellijk gevolgd door een uitgekiend gebrand aroma waardoor de gedachte aan mokka niet ver weg is. Het bier is vlot verteerbaar, absoluut niet te zwaar maar niettemin kan men duidelijk de aanwezige alcohol proeven. De bitterheid komt eerder van een nootachtig karakter gecombineerd met het gebrande van de gebruikte moutsoorten. Deze kwaliteiten worden moeiteloos doorgetrokken tot in de nasmaak die dan ook voldoende lang blijft hangen.
Food & Beer pairing
Gaat perfect samen met:
Groenten: gebakken witlloof, champignons
Vis & schelpdieren: tonijn, oesters
Vlees: Onglet de boeuf, gegrilde entrecôte, tâche noir met merg
Koolhydraten: gebakken aardappelen
Sauzen: bruine sauzen
Kruiden: kruidnagel
Fruit: pruim
Dessert & zoet: tiramisu, zwarte chocolade
Kazen: zachte blauwschimmel kaas, geaste geitenkaas
Tip: schenk Maredsous Bruin à 6°-10°
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ |