Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Sterke drank - Gin


Clover Gin

Clover Gin

Gecreërd door drie zusjes uit Kalmthout met kruiden vanop de Kalmthoutse heide. Een florale gin met hints van kardemom, koreander en zwarte peper, gebalanceerd met klaver, lavendel en jeneverbes. Naast deze gin hebben ze ook de Clover lucky n°4 gin en de Clover Mineral (alcoholvrij).
Clover Lucky n° 4 Gin

Clover Lucky n° 4 Gin

De 3 Kalmthoutse zusjes creëerden ook deze gin met kruiden van de Kalmthoutse heide en citrus. Groene thee, kardemom en bergamot worden in balans gebracht met clementines. Naast deze gin hebben ze ook de Clover gin en de Clover Mineral (alcoholvrij).
Copperhead Black Batch

Copperhead Black Batch

Copperhead Black Batch Gin is een Belgische gin gepresenteerd in een opvallende zwarte fles. Copperhead Black Batch werd verrijkt met zwarte Ceylon Tea en zwarte bessen van de Sambucus Nigra shrub (=vlierbessen). Een copperhead is een giftige slang en moet verwijzen naar de slangen van de Caduceus staf, een bekend alchemistisch symbool uit de oudheid en nog steeds gebruikt in de geneeskunde. Vandaar dat de gin ook Alchemy Gin wordt genoemd. De Copperhead Black Batch heeft volgens de makers een helende werking op het immuunsysteem. Geslaagde samenwerking tussen voormalig apotheker Yvan Vindevogel en Bernard Fillier, Botanicals zwarte thee, vlierbes, sinaasappelschil, kardemom, koriander, engelwortel, jeneverbes . Land van herkomst: België Inhoud: 50 cl Alcoholpercentage: 42% Smaak: Citrus Perfect te combineren met Fever Tree Indian Premium Tonic, 1724, Schweppes Premium Mixer Original
Copperhead blend Aperitivum

Copperhead blend Aperitivum

Extra dimensie en persoonlijke beleving door de aanvulling van de Dr. Copperhead blends : Aperitivum 50% 5cl perfect om de honger te bevorderen en is de ideale blend om een maaltijd vooraf te gaan. ideaal om de spijsvertering te activeren en de maag te verlichten.
Copperhead blend Digestivum

Copperhead blend Digestivum

Digestivum 50% 5cl om de spijsvertering in gang te stimuleren en de maag te verlichten. Deze blend is te verkrijgen in kleine, bruine pipetflessen. Vier tot acht druppels per cocktail zijn voldoende en maken van elke gebruiker een 21ste eeuwse alchemist.
Copperhead blend Energeticum

Copperhead blend Energeticum

Extra dimensie en persoonlijke beleving door de aanvulling van de Dr. Copperhead blends. Energeticum: 50% 5cl extra energie bij het drinken van een cocktail. De blends zijn te verkrijgen in kleine, bruine pipetflessen. Vier tot acht druppels per cocktail zijn voldoende en maken van elke gebruiker een 21ste eeuwse alchemist.
Copperhead Elixir non-alcoholic

Copperhead Elixir non-alcoholic

Net als bij de Copperhead Original start men ook hier met het weken van de plantaardige ingrediënten om de typische “Copperhead-smaak” te bekomen. Na het fermenteren worden hoog kwalitatieve extracten toegevoegd om de smaak te perfectioneren. Dit alcoholvrij levenselixir met kruidige nuances is nauwelijks te onderscheiden van de echte gin.
Copperhead Gin

Copperhead Gin

Copperhead Gin is het resultaat van een samenwerking tussen Yvan Vindevogel, een apotheker uit Kortrijk die sterk geïnteresseerd is in het heelkundige aspect van gin, en Bernard Fillier, eigenaar van de door menig gekende graanstokerij Filliers die superieur is in het distilleren van alcohol op basis van jeneverbessen. De overheerlijk zachte Belgische gin bevat verschillende botanicals als jeneverbessen, sinaasappelschil, korianderzaad, engelwortel maar ook kardemom. Dit geeft je een zachte en frisse neus van citrus. Naast de bijzonder zachte smaak is ook de koperen fles zeer opvallend. De naam Copperhead wijst niet alleen op de koperen lambiek die al van de oorsprong gebruikt wordt om alcohol in te stoken, maar hij wijst ook op de Koperkop, een type slang die gekend is van het symbool voor de farmacie. Je kan deze prachtige alchemistische gin zowel als aperitief drinken voor het eten, maar zeker ook tijdens of na het eten als digestief! Prachtig gecombineerd met Fever Tree Mediteranean, Schweppes Ginger Kardemom
Copperhead The Gibson Edition

Copperhead The Gibson Edition

Deze speciale edition van Copperhead gin kwam tot stand in samenwerking met Marian Beke, één van de bekendste bartenders ter wereld én eigenaar van The Gibson Bar in London. The Gibson Edition is geïnspireerd op de cocktail klassieker 'Gibson Martini' met zilverui als garnituur, ook Marian’s bar (The Gibson) is hierop geïnspireerd. De exacte herkomst van deze cocktail is onbekend maar men weet wel dat zijn oorsprong ligt in de Players Club, New York City waar de kunstenaar Charles Dana Gibson bartender Charles Connely uitdaagde om een nieuwe variant te maken op de Classic Martini. Hij verving de olijf door een zilverui. De nieuwe smaak wordt bepaald door een unieke en hartige stijl van gin, waarbij een distillaat van de 5 originele Copperhead botanicals gecombineerd wordt met het Gibson distillaat van 13 zorgvuldig geselecteerde botanicals waaronder foelie, peper, cassia, laurier, gember, pimentbes, venkel en dillezaden. Marian voegde per botanical ook het individuele distillaat of maceraat aan de receptuur toe. De toevoeging van een 8 jaar oude jenever rondt het geheel mooi af door zijn zachte maar complexe smaak. De Gibson Edition leent zich perfect voor Martini's, maar kan eveneens gebruikt worden in cocktails met een pickled twist of in combinatie met een Fever-Tree premium tonic voor een unieke Gin & Tonic met een gepekelde garnituur.
Cuberdon Gin

Cuberdon Gin

Belgische artisanale Gin, meer specifiek uit onze streek Burcht. Dankzij de ambachtelijk 'cuberdon' snoepjes krijgt de gin een unieke smaak. De unieke smaak van Cuberdon in combinatie met jeneverbessen, koriander, kardemon, iriswortel, sinaaszeste en lavendel zorgen voor een originele smaaksensatie. De Cuberdon is qua neus subtiel aanwezig, in de smaak iets duidelijker zonder te zoet over te komen.