Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Sterke drank - Porto


Hooper's 10 years

Hooper's 10 years

De Tawny’s met vermelding van ouderdom, 10 jaar, 20 jaar, 30 jaar en meer dan 40 jaar ontstaan door assemblage van wijnen van verschillende jaartallen, gerijpt in houten vaten. De gemiddelde ouderdom staat op het grote etiket vermeld, terwijl de datum van botteling op één van de twee etiketten (hoof- of rugtiket) terug te vinden moet zijn. Oude tawny’s zijn wijnen met een gouden kleur, als gevolg van een langere houtrijping. Bij deze tawny’s bespeurt men vaak een verfijnd, fris en complex aroma. Alcohol gehalte Kleur : Rood Inhoud 0,75L Druif Locale druivensoorten. Tawnyrood, helder en doorzichtig, met licht Orange reflecties
Hooper's LBV

Hooper's LBV

LBV is een wijn van uitstekende kwaliteit doch lijkt niet op Tawny’s Colheita’s of Vintage Port. De LBV komt uitsluitend voort uit het jaartal dat vermeld staat op de fl es en dient voor het bottelen gedurende vier à zes jaar te rusten op houten vaten. In tegenstelling tot Vintage Port verandert een LBV op de fles nauwelijks meer en vormt meestal geen depot. De kleurverandering ontstaat veel sneller dan bij een vintageport omdat een LBV langer op vat heeft gelegen. Een LBV is vol en krachtig van smaak en duidelijk geoxideerd door de vatrijping. Kleur : Rood Inhoud 0,75L Druif Locale druivensoorten. Tawny rood.
Hooper's Ruby

Hooper's Ruby

Jonge rode Port gemaakt van een blend van onderstaande druiven. 1 jaar vatrijping. De neus is zuiver, met zijn mooie zachte rijpe fruitaroma (rode besjes, woudvruchtjes), intensiteit is complex. Mondaroma zijn mooi fruitig, soepel, zacht, rood rijp fruit primeert (beetje jamachtig), tannine zijn rond maar zeer subtiel aanwezig, goede complexiteit, rijke afdronk . Kleur : Rood Inhoud 0,75L Druif Touriga National, Tinta Roriz, Tinta Barocca, Touriga Franca. Robijnrode Portwijn, intens diepe kleur.
Hooper's Tawny

Hooper's Tawny

Krachtige neus met sterke primaire aroma van zwarte besjes, bosvruchten, secundaire aroma van noten. In de mond ontwikkelen zich nog ietwat onrijpe groenere tannine, lage aciditeit. Hij heeft een goede complexiteit met een palet van woudvruchten en zwart fruit, vegetale ondertoon met invloed van hout, volle intense body, persistente afdronk. Kleur : Rood Inhoud 0,75L Druif Touriga National, Tinta Roriz, Tinta Barocca, Touriga Franca. Tawnykleurige Portwijn met een goede intensiteit.
Hooper's Vintage

Hooper's Vintage

Hooper's White

Hooper's White