Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Speciaalbieren - Trappist


Chimay 150 sterk blond

Chimay 150 sterk blond

Chimay 150 is een sterk blond trappistenbier met een perfecte harmonie tussen fris-fruitig en smaakvol-krachtig. We herkennen een waaier aan aroma’s van munt, bergemot, limoen en eucalyptus, naast de kunstzinnige smaken van rozemarijn en kruidnagel, verrijkt met een vleugje gember. Zijn rokerige, kruidige smaak evolueert naar een heerlijke, verfijnde afdronk.
Alcohol :10%
Inhoud :33 cl - 75 cl
Brouwerij :Chimay
Chimay blauw

Chimay blauw

Dit authentiek Belgisch bier waarvan de geur zweemt naar verse gist gecombineerd met een lichte rozenachtige bloementoets, is bijzonder aangenaam om te drinken. Het aroma dat men proeft wanneer het bier wordt gedegusteerd, accentueert de heerlijke geur terwijl ook een lichte maar aangename gekaramelliseerde smaak vrijkomt.
Alcohol :9.0 %
Inhoud :33 cl/75 cl
Brouwerij :Bières de Chimay
Chimay Goud

Chimay Goud

CHIMAY Dorée * CHIMAY Goud 33cl Kort na het bouwen van de trappistenabdij in 1862 begonnen de monniken van Chimay met het brouwen van kleine hoeveelheden van een verteerbaar bier. Het bier had een laag alcoholgehalte, zo'n 4,8%,en een smaakpalet dat zeer dicht aanleunde bij andere trappisten. De zogenaamde ‘Dorée' was uitsluitend bestemd voor de monnikengemeenschap en bleef door de jaren heen ‘intra muros' geproduceerd. Later werd ‘Dorée' ook aangeboden aan bezoekers en vervolgens aan het personeel van Chimay. Ondanks een lager alcoholgehalte is en blijft ‘Dorée' een trappistenbier met de zo typische en verfrissende hop- en kruidenaroma's'. De vraag om dit bier ook buiten de abdij te verkrijgen, wakkerde dan ook aan naarmate het aantal consumenten toenam die ermee in contact kwam. Het stelde de abdij voor een zwaar dilemma: een product dat spontaan zijn weg naar het publiek gevonden had achter slot en grendel houden of in de markt introduceren. Eigenschappen - smaak : verfrissende hop- en kruidenaroma's - schuim : stevig en smeuïg - alcoholgehalte : 4,8%.vol.alc - degustatie : temperatuur tussen 6°C en 8°C
Alcohol :4,8%
Inhoud :33cl
Brouwerij :Bières de Chimay
Chimay rood

Chimay rood

Dit bier met romig schuim heeft een licht fruitige abrikozengeur die afkomstig is van de fermentatie. Het aroma in de mond is evenwichtig en bevestigt de fruitige aspecten van de geur.
Alcohol :7.0 %
Inhoud :33 cl/75 cl
Brouwerij :Bières de Chimay
Chimay wit Tripel

Chimay wit Tripel

In dit goudgele bier vinden zachtheid en bitterheid een zeldzaam evenwicht , het aroma van het bier in de mond is afkomstig van de reukstoffen van hop : we merken een fruitige toets van muskaatdruiven en-rozijnen, en zelfs rijpe appels
Alcohol :8.0 %
Inhoud :33 cl/75 cl
Brouwerij :Bières de Chimay