Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Whisky - Wereldwhisky


Goldlys 12 years Oloroso finish

Goldlys 12 years Oloroso finish

Alcohol :43 gr
Streek :België
Goldlys Manzanilla Finish 14 years

Goldlys Manzanilla Finish 14 years

amber goud geel Neus: zoet met herkenbare tonen van verse walnoten en eikenhout, gevolgd door een zachte zweem van vanille- en toffee- impressies met kruidige ondertoon. Smaak: een zachte, middellange afdronk Algemene info: Deze whisky kwam tot stand na 12 jaar rijping op Bourbon vat, gevolgd door 2 jaar finish op first fill Manzanilla sherryvat. De Manzanilla-sherry is kruidig en droog met een beetje ziltige smaak en een strogele kleur. Deze sherry is gemaakt aan de Atlantische Oceaan rond Sanlucar de Barrameda.
Alcohol :43 %
Streek :België
Gouden Carolus Anniversary Edition 2021 "Bajan"

Gouden Carolus Anniversary Edition 2021 "Bajan"

Bajan is de Creoolse taal die wordt gesproken op het Caraïbisch Eiland Barbados, gekend voor zijn zonovergoten stranden, uitgestrekte suikerrietplantages en de productie van rum. Op basis van hun uitgesproken smaakprofiel selecteerde men voor de editie verschillende types rumvaten. Een rijping van meer dan 5 jaar op de oudste vaten zorgt voor volmondige, zachte toetsen van rozijnen en honing. De jongere rumvaten uit Barbados werden hiermee vermengd en brengen een verfrissende mix van kruidige toetsen. Dit resulteert in een mooi uitgebalanceerde whisky met een uitgesproken zachte smaak, afgerond met een verrassend tropisch tintje.
Alcohol :46 %
Streek :België
Gouden Carolus Anniversary Edition 2022 “Folle Blanche”

Gouden Carolus Anniversary Edition 2022 “Folle Blanche”

Gouden Carolus Anniversary Edition 2022 “Folle Blanche”. Elk jaar in november breng Stokerij De Molenberg een gelimiteerde uitgave op de markt ter ere van hun verjaardag. In 2022 is dat “Folle Blanche” voor hun 9e verjaardag. Folle Blanche is een Franse witte druivensoort waaruit cognac gemaakt wordt. De hoge zuurtegraad van deze druif komt in distillaten tot uiting in de verfijnde, geparfumeerde aroma’s. Deze whisky rijpte eerst op Bourbon- en Anker vaten, gevolgd door een langdurige finish van drie jaar op cognacvaten. Die geven tijdens de rijping volmondige toetsen van hout en vanille vrij. In de neus herken je verrassend florale en fruitige toetsen, afgerond met een finale van honing en leder.
Gouden Carolus Blaasveld Broek

Gouden Carolus Blaasveld Broek

Blaasveld Broek verwijst naar het prachtige natuurgebied naast Stokerij De Molenberg in Blaasveld. Deze whisky wordt gedistilleerd uit een speciaal samengesteld brouwsel met geturfde gerstemout. Dat geeft deze geelgouden whisky een zacht gerookte toets, in combinatie met volmondige aroma's van eikenhout en vanille.
Alcohol :46°
Streek :België
Gouden Carolus Single Malt l

Gouden Carolus Single Malt l

Gouden Carolus Single Malt is de eerste Belgische whisky die werd gedistilleerd in authentieke, koperen stookketels. Daarna volgt een rijping op eikenhouten vaten. Ontdek de rijke en evenwichtige smaak van fruit, vanille en crême brulée.
Alcohol :46°
Streek :België
Gouden Carolus Single Malt Sherry Oak

Gouden Carolus Single Malt Sherry Oak

Gouden Carolus Single Malt Sherry Oak wordt, zoals alle andere whisky's van het Anker, gedistilleerd uit het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel. Na een basisrijping werd deze whisky verrijkt met een selectie Oloroso sherry vaten, vervaardigd uit 100% Amerikaans eikenhout. Het resultaat: een intense, fruitige whisky met toetsen van gerijpt fruit, vanille en donkere chocolade.
Alcohol :46°
Streek :België