Onze Catalogus

Zoeken in de catalogus:

Onze Catalogus - Whisky - Wereldwhisky


Goldlys 12 years Oloroso finish

Goldlys 12 years Oloroso finish

Alcohol :43 gr
Streek :België
Goldlys Manzanilla Finish 14 years

Goldlys Manzanilla Finish 14 years

amber goud geel Neus: zoet met herkenbare tonen van verse walnoten en eikenhout, gevolgd door een zachte zweem van vanille- en toffee- impressies met kruidige ondertoon. Smaak: een zachte, middellange afdronk Algemene info: Deze whisky kwam tot stand na 12 jaar rijping op Bourbon vat, gevolgd door 2 jaar finish op first fill Manzanilla sherryvat. De Manzanilla-sherry is kruidig en droog met een beetje ziltige smaak en een strogele kleur. Deze sherry is gemaakt aan de Atlantische Oceaan rond Sanlucar de Barrameda.
Alcohol :43 %
Streek :België
Goldlys Pedro Ximénez Finish

Goldlys Pedro Ximénez Finish

In 2007 schrijft Filliers geschiedenis door met succes de eerste Belgische whisky Goldlys te introduceren. Het gaat om een 'double stilled' whisky met rijping op eikenhouten vaten. In de opslagplaatsen van Filliers in Bachte-Maria-Leerne liggen al jaren honderden vaten whisky te rijpen. Deze uitzonderlijke whisky kwam tot stand na 11 jaar rijping op Bourbon vaten, gevold door 1 jaar finish op first fill Pedro Ximénez vat nr. 2630. Pedro Ximénez is de benaming van een Spaanse druivenvariëteit die voorkomt in verschillende Spaanse wijnregio's, en ondermeer gebruikt wordt voor de produktie van sherry. De finish op een first fill Pedro Ximénez-vat geeft deze whisky een bronsgele kleur met een neus van suiker, vanille en wafels, met een zere kruidige smaak en toetsen van kaneel, speculoos en zoethout. Deze uitmuntende whisky heeft een heel lange, zachte afdronk, crèmig op de tong. De Goldlys Pedro Ximénez Finish 12YO werd gebotteld op slechts 911 individueel genummerde flessen, en vormt zo een exclusief collector's item!
Alcohol :43%
Gouden Carolus Blaasveld Broek

Gouden Carolus Blaasveld Broek

Blaasveld Broek verwijst naar het prachtige natuurgebied naast Stokerij De Molenberg in Blaasveld. Deze whisky wordt gedistilleerd uit een speciaal samengesteld brouwsel met geturfde gerstemout. Dat geeft deze geelgouden whisky een zacht gerookte toets, in combinatie met volmondige aroma's van eikenhout en vanille.
Alcohol :46°
Streek :België
Gouden Carolus Single Malt l

Gouden Carolus Single Malt l

Gouden Carolus Single Malt is de eerste Belgische whisky die werd gedistilleerd in authentieke, koperen stookketels. Daarna volgt een rijping op eikenhouten vaten. Ontdek de rijke en evenwichtige smaak van fruit, vanille en crême brulée.
Alcohol :46°
Streek :België
Gouden Carolus Single Malt Sherry Oak

Gouden Carolus Single Malt Sherry Oak

Gouden Carolus Single Malt Sherry Oak wordt, zoals alle andere whisky's van het Anker, gedistilleerd uit het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel. Na een basisrijping werd deze whisky verrijkt met een selectie Oloroso sherry vaten, vervaardigd uit 100% Amerikaans eikenhout. Het resultaat: een intense, fruitige whisky met toetsen van gerijpt fruit, vanille en donkere chocolade.
Alcohol :46°
Streek :België